B&B tussen de Friese meren

Het Slotermeer, Heegermeer, de Fluessen, Tjeukermeer Woudsend is het middelpunt van deze prachtige meren. Heerlijk zeilen en lekker voor anker in een beschutte kom. Maar ook een rondje rond deze meren fietsen is goed voor lichaam en geest. Maak je bezoek aan Zuid West Friesland compleet met een verblijf in onze Bed en Breakfast te midden van de friese meren. Luxe hotelkamers ingericht in huiselijke sfeer. Een eigen tuin met tuinmeubels, recent gerenoveerde badkamers en natuurlijk vloerverwarming voor de koude dagen.

Friese meren

De Friese meren is een toeristisch gebied in het zuidwesten en midden van Friesland. Vooral in de zomer trekt het gebied veel watersporters aan. De gemeente De Friese Meren is naar dit gebied genoemd.
De grootste en belangrijkste Friese meren zijn de Groote Brekken (Grutte Brekken), het Sneekermeer (Snitser Mar), het Tjeukemeer (Tsj├╗kemar), het Heegermeer (Hegemer Mar), de Fluessen (Fluezen) en het Slotermeer (Sleattemer Mar). De meeste Friese meren liggen in de zogenaamde Zuidwesthoek, maar ook de meren bij Grouw, Eernewoude en Bergum worden meestal tot het gebied gerekend.
In het watersportseizoen in dit gebied worden jaarlijks de Sneekweek en het sk├╗tsjesilen georganiseerd door het SKS en het IFKS.